Márki-Zayra szavazott az MSZP társelnöke

Megosztás

Tóth Bertalan színt vallott Márki-Zay Péter támogatásával, míg Kunhalmi Ágnes korábban arról beszélt, hogy az MSZP társelnökei nem hozhatják nyilvánosságra, kit támogatnak – számolt be a HVG.

Leadtam a szavazatom az előválasztás második fordulójában: Márki-Zay Péterre szavaztam – közölte Tóth Bertalan a Magyar Szocialista Párt társelnöke csütörtökön a Facebookon.

Tóth azt mondta, hogy az elmúlt napokban – külön utakon – de mindkét miniszterelnök-jelölt azt kérte tőle és az MSZP-től, hogy egyértelműen foglaljanak állást a jelöltek támogatásáról. „Én ezt most megtettem, és rendkívüli Országos Elnökségi ülést hívtam össze csütörtök délelőttre annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást az MSZP Országos Elnöksége is erősítse meg” – írja.

Tóth kijelentése meglepő annak a fényében, hogy a szocialisták másik társelnöke, Kunhalmi Ágnes az ATV-ben pár napja arról beszélt, nincs baj azzal, hogy a politikusok nyilvánosságra hozzák, kit támogatnak. Azt csak ő és Tóth Bertalan társelnök nem teheti meg, mert az egyértelmű pártállásfoglalásnak számítana. Vasárnap szintén Kunhalmi azt mondta, hogy arról, hogy sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mellé nem állnak, elnökségi döntés született.

Kapcsolódó cikkek