Már hét pont a DVTK hátránya a feljutókhoz képest – a szurkolók fejek hullásáról beszélnek

Megosztás

A vasárnapi, szegedi vereség után a hetedik helyre csúszott vissza az NBII-ben a Diósgyőr csapata – az élvonalból frissen kieső gárda természetesen az azonnali feljutást célozta meg idén, de az már most látszik, hogy ez finoman szólva sem lesz egyszerű. Kondás Elemér legénysége az eddigi tizenegy meccsből összesen négyet nyert meg és bajnokit utoljára szeptember 15-én, a Nyíregyháza ellen húzott be – azóta két döntetlen és egy vereség a mérleg, így a DVTK csúszik lefelé a tabellán.

Az NBII-ben az első két helyezett harcolja ki magának a jogot a feljutásra, ez jelenleg a 25 pontos Haladás, valamint a 24 pontos Kecskemét – ehhez képest áll 17 ponttal, a hetedik helyen a Diósgyőr. A 18 rúgott gól a negyedik helyre elég, a 14 kapott viszont gyakorlatilag csak a középmezőnyre: ez az adat csak a holtversenyes 9-10. “legjobb” adat a mezőnyben, ráadásul különösen akkor aggasztó a helyzet, ha megnézzük, hogy a Haladás eddig összesen három gólt kapott.

Azt már csak zárójelben tesszük hozzá, hogy jelenleg a Szolnok és a Siófok is egy meccsel kevesebbet játszott és csak két pont a lemaradása a diósgyőri alakulathoz képest, vagyis ez a hetedik hely könnyen fordulhat még rosszabbra is. Most a válogatott miatt szünet következik a pontvadászatban, érdemes átértékelni a helyzetet és levonni a tanulságokat – ez a teljesítmény egyszerűen nem elég a megfogalmazott célok eléréséhez. A szünet után jön egy ki-ki meccs a közvetlen riválisnak számító Doroggal, aztán el kell menni a Tiszakécskéhez, majd november elsején jön az igazi értékmérő: a Haladás vendége lesz a DVTK. Ezeken a mérkőzéseken eldől, hogy van-e értelme még reménykedni…

Mindezt a DVTK-szurkolók is érzik – az alábbi posztban fejek hullásáról beszéltek:

Kapcsolódó cikkek