Borítékolni lehetett: azonnal gyurcsányozással támad a Fidesz-propaganda, az összes győztes ellenzékire máris kormányzati össztűz zúdul

Megosztás

A fideszes aktivisták nem tétlenkedtek, már az eredmények ismeretének másnapján beindult a támadógépezet, természetesen ismét a gyurcsányozással a főszerepben. Valószínűsíthető, hogy előre elkészítették már ezeket a “műalkotásokat”, csak még várniuk kellett a startpisztoly eldördülésére és azonnal, komoly mennyiségű hirdetéssel nekiugorhattak a kormányváltást óhajtó ellenzéki jelölteknek.

Csütörtök és péntek közötti késő éjszaka lezárult az ellenzéki előválasztás első fordulója, és pár órával később, péntek reggel kiderült: a Fidesz propagandistái nem lógatták a lábukat, szép sorban gyakorlatilag mind a 106 egyéni körzethez külön-külön legyártottak egy online hirdetést, ami pártállástól függetlenül megpróbálja alaposan összegyurcsányozni az előválasztás összes győztes jelöltjét.

Lényegében mindegyik hirdetés ugyanúgy néz ki. Minden képen az adott körzet győztes ellenzéki jelölje mellett ott virít Gyurcsány Ferenc, természetesen a jelöltnél valamivel nagyobb méretűre szerkesztve, hogy ezzel is sugallják a Fidesz legfőbb üzenetét: Gyurcsány a domináns, valójában minden ellenzékinek ő a főnöke. És erre a szöveg is ráerősít: „Kiderült: az Ön körzetében Gyurcsány Ferenc embere lett a baloldal jelöltje a 2022-es választásokra. Nincs két baloldal.”

Satöbbi…

A hirdetés finanszírozója az Aktuális.hu-t és az Aktuális nevű Facebook-oldalt üzemeltető Aktuális Média, ami egy aránylag új, néhány hónapja indult fideszes propagandaoldal. Eddig 13 ezer követőt sikerült szerezniük, és pénzt is költenek hirdetésekre. Hogy kinek a pénzét, az jó kérdés, az oldal arca mindenesetre az a Filep Dávid, aki egyébként A Kopasz oszt néven, és a Megafon támogatásával futtat kormánybarát propagandaoldalt.

A Fidesz kommunikációs szinten azt a választ adta az ellenzéki előválasztásra, hogy az egész „egy Gyurcsány-show”, „úgyis Gyurcsány nevet a végén”, csak „színjáték”, „alkalmatlanok” stb.

A kormánypárttól egyébként teljesen távol áll az előválasztási kultúra. Ott Orbán Viktor dönt arról, ki indulhat, és ki nem, és ezt olyannyira demonstrálják is, hogy a jelöltek mindig Orbán házába vagy irodájába zarándokolnak el erről egyeztetni. A Fidesz nem adott választ arra se a saját tagjainak se a szimpatizánsainak, miért helyes ez az eljárás. Emellett a kormánypárt és a kormányközeli média – sőt, lényegében a közmédia is – elhallgatással tudott csak reagálni arra, hogy a napokban miért álltak sorban százezrek az utcán az előválasztási sátraknál. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek