Szilágyi Szabolcs nyert Miskolcon, „Rokker Zsolti” behúzta a sátoraljaújhelyi választókörzetet

Megosztás

Szerdán kezdték el számolni az ellenzéki előválasztáson beérkezett szavazatokat. Csütörtök reggelig a borsodi hét választókörzetből kettőnek volt ismert az eredménye, nem sokkal dél előtt azonban újabb két megyei eredményt ismertettek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú választókerületében Szilágyi Szabolcs lesz a közös ellenzéki jelölt 2022-ben. A jobbikos politikus, aki a párt miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter “helyett” indult, s aki mögé az ellenzéki pártok és mozgalmak nagyobb része beállt, simán hozta a miskolci központú körzetet.

BAZ 01 (központ: Miskolc)

  1. Szilágyi Szabolcs (Jobbik–DK–Új Világ Néppárt–LMP-MMM): 4258
  2. Dr. Simon Gábor (MSZP-Párbeszéd): 2900
  3. Csabai Zsuzsanna (független): 772


Bár Jakab Péter a szülővárosában kezdte az ajánlások gyűjtését, de így se ő kapta a legtöbb szavazatot ebben a körzetben, Dobrev Klára beelőzte őt. A miniszterelnök-jelöltek állásáról itt olvashat bővebben.

Eközben Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületében Erdei Sándor Zsolt, azaz a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként induló, 2022-es esetleges választási győzelme esetén a Jobbik frakciójába beülő korábbi humorista, „Rokker Zsolti” kapta a legtöbb szavazatot, magabiztosan megelőzve momentumos kihívóját, Berger Zsoltot. Így Erdei Sándor Zsolt szállhat szembe jövőre a fideszes jelölttel, aki alighanem Hörcsik Richárd lesz.

BAZ 05 (központ: Sátoraljaújhely)

  1. Erdei Sándor Zsolt (Jobbik): 2 097 szavazat
  2. Berger Zsolt (Momentum): 899 szavazat

via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek