Nevetséges: A “közszolgálati” MTI közel 400 képet közölt a vadászati kiállításról, az előválasztásról egy szót sem

Megosztás

Különös, a közszolgálatisággal aligha összeegyeztethető az a fontossági sorrend, amelyet a Magyar Távirati Iroda alkalmaz a témái kiválasztásánál. Az ellenzéki előválasztásról például az elmúlt egy hónapban saját tudósítást jóformán egyáltalán nem közöltek. Az előválasztás kulcsszóra keresve ugyan az elmúlt 30 napból előjön 150 anyag a hírfolyamból, ám ezek túlnyomó többsége olyan, az Országos Sajtószolgálat által lehozott pártközlemény, amelyet az MTI kötelezően és szerkesztetlenül közöl, esetleg parlamenti vita, amelyben megemlítették az előválasztást, illetve olyan kormánypárti szereplők idézése, akik az ellenzéki pártokat pocskondiázzák.

Arról sem számoltak be, amikor egy – gyaníthatóan – túlterheléses támadás miatt leálltak az előválasztás szerverei, elmaradt a tudósítás a miniszterelnök-jelölti vitákról, de arról sem adtak hírt, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára toronymagasan vezet a többi jelölt előtt.

Ami még egyértelműbbé teszi az MTI politikai irányultságát, az a fotószerkesztőség által közölt képanyag: az előválasztás eseményeiről egyetlen fotót sem közölt a távirati iroda az elmúlt egy hónapban.

Amikor viszont rákeresünk a vadászati világkiállításra, akkor az elmúlt egy hónapból 393 darab fotó került fel. Ha pedig a szöveges anyagokra keresünk rá, olyan kínálatot találunk, amelyről az előválasztás csak álmodhat: 66 hírt találunk, közülük csupán három a pártközlemény, döntő hányaduk saját, tudósító által készített anyag, Kovács Zoltán és Semjén Zsolt minden mondatát rögzítették, sőt még arra is volt energiája a közpénzből működő intézménynek, hogy a kormánybarát Origo cikkét kiszemlézzék

(HVG.hu)

Kapcsolódó cikkek