Karácsony Gergely, Tóth Bertalan, Simon Gábor és Varga László közös utcafórumot tartottak Miskolcon

Megosztás

Közös utcafórumot tartott kedden délután a Centrum előtt, az előválasztási sátor mellett Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, valamint a helyi ellenzéki politikusok közül dr. Simon Gábor, országgyűlési előválasztási képviselőjelölt és Varga László országgyűlési képviselő.

Az eseményen először a két miskolci politikus tartott beszédet. Simon Gábor szerint az előválasztás célja az, hogy Magyarországnak rendszerváltásra van szüksége.

Mi egy olyan országban szeretnénk élni, ahol nem nyomják el az embert, ahol mindenki egyenlő és ahol a kötelezettségek nemcsak párban járnak, hanem mindenkinek annyi joga van és annyi kötelezettsége, mint a szomszédjának, embertársának, vagy annak, akinek 10 milliárd forintos jachtja van az Adrián. Mi azt gondoljuk, hogy egy ilyen ország megteremtése nem álom, hanem maga a realitás. Mi azt gondoljuk, hogy egy ilyen országot önökkel együtt meg tudunk építeni, Ehhez az első lépés a mostani előválasztás.

– közölte.

Varga László beszédében Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök tegnapi, napirend előtti felszólalásáról szólt, mint mondta, az abban elhangzottak alapján olyan, mintha két Magyarország lenne:

Így volt ez az elmúlt tizenegy évben, de különösen így volt az elmúlt másfél évben, amit a Covid is sújtott, nagyon sokan kerültek nehéz helyzetbe, szegényedtek el, ő pedig egy sikerpropagandát adott elő. Azt hiszem, hogy mi miskolciak értjük, hogy milyen változásra van szükség, hiszen mi 2019 őszén összefogással már meg tudtuk teremteni annak a feltételeit, hogy ez másképp legyen. Azonban az a visszatámadás, amit a kormány részéről kapott ez a város és ez a városvezetés, az tarthatatlan. Vissza kell adni a Miskolcnak, ami jár, amit a kormány elvett

– jelentette ki Varga.

sdsd

Az MSZP társelnöke szerint:

Folyatódott 2019-es önkormányzati választásokkal, ahol már meghozta a sikert az együttműködés sok városban, köztük itt, Miskolcot is. Most pedig már az előválasztásnál járunk, aminek a kezdettől az MSZP-Párbeszéd szövetség volt a legfőbb motorja. Mi voltunk azok, akik a fővárosban kezdeményeztük az első hazai előválasztást és meg is nyertük azt. Ez a célunk most is, hogy mi a 106 választókerületben közösen válasszuk ki a legalkalmasabb jelölteket, akik le tudják győzni a fideszes jelölteket

– fogalmazott Tóth Bertalan.

A miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott az előválasztásnak nemcsak az a célja, hogy leváltsák a kormányt és a jelenlegi hatalmi rendszert.

A célunk az, hogy visszaadjuk a demokrácia eredeti értelmét, azt, hogy a nép uralkodik és nem a népen uralkodnak. Ennek a fordulatnak a kezdőlépése az, hogy a pártok megértették: a politika nem a politikusokról, hanem az emberekről szól, és éppen ezért kell önöknek elindítani a változást azzal, hogy az előválasztáson a saját sorsunkat kezükbe veszik. Minden egyes szavazat,amit önök leadnak a rendelkezésre álló egy héten, kiver egy téglát a NER építményéből, abból a hatalmi rendszerből, aminek lejárt az ideje Magyarországon

– jelentette ki Karácsony.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyike azoknak a régióknak, amely sokkal több figyelmet és együttműködést igényel a mindenkori kormánytól, mint amit az elmúlt évtizedekben megkapott.

Azzal, hogy azokat a városokat, melyek a korábbi fideszes vezetés hibájából vannak most nehéz helyzetben, még tovább sarcolják, nem a városvezetőket, hanem az ott élőket büntetik. Az a kormány, amely számára léteznek első és másodrangú városok, nem érdemli meg, hogy ennek az országnak a vezetője legyen, le kell váltani. Ígérem, ha minket választanak, mi gyökerestül kitépjük ezt az egész uralkodó, urizáló kultúrát. Ehhez kellenek önök, az előválasztás révén meg fogjuk változatni ezt az országot és utána egy új közös hazát építünk Magyarországon – mondta a miniszterelnök-jelölt, aki végül kijelentette: azért vállalta a jelöltséget, hogy közös nevezőre juttassa a pártokat a választáson és ezt követően később a kormányzásban is.

Simon Gábor végül arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy egy győztes választást követően soron kívül adják vissza Miskolcnak az MVK-tól elvont évi ötszáz millió forintos állami támogatást. Erre a miniszterelnök-jelölt a fórum képviselői előtt ígéretet tett.

via Minap.hu

Related posts