A kormány feleslegesnek tartja a maszkviselést, a virológus pedig kifejezetten biztonságosabbnak gondolná – videó

Megosztás

Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni ezeken az ellentmondásokon. Jelenleg alig néhány helyen kötelező a maszk, Gulyás Gergely szerint is “felesleges” az oltottaknak a maszk viselése. A virológus, laborvezető azonban totálisan más állásponton van, ahogy több külföldi, igen jól átoltott országban is inkább ezzel értenek egyet.

„Bár Magyarországon az átoltottság aránya a lakosság körében nagyon jónak mondható, mégis azt gondolom, hogy a járványügyi intézkedések betartása, a kézfertőtlenítés, a távolságtartás és természetesen elsősorban a maszkhasználat rettenetesen fontos lehet a mostani, negyedik járványhullám leküzdésében” – mondta Jakab Ferenc, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője a Pécsi Tudományegyetem videójában.

Az egyetem az előadásokon kötelezővé tette, a közösségi terekben pedig mindenkinek ajánlja a maszkviselést.

Az utóbbi hetekben az Orvosi Kamara, a Magyar Tudományos Akadémia és Kemenesi Gábor virológus is beszélt arról, hogy a maszk fontos eszköz lenne a negyedik hullámban. A kormány viszont nem nagyon nyitott erre, amikor Gulyás Gergely minisztert kérdeztük erről, a szakértőknek ellentmondva azzal érvelt: ő sem hordja, hiszen be van oltva.

Pedig más, jobban átoltott országokban is kötelező a maszkviselés zárt, rosszul szellőző, zsúfolt terekben. (444.hu)

Related posts