Robbanás a kiskörei erőműben – többen is megsérültek

Megosztás

Négyen súlyosan, négyen könnyebben sérültek, a detonáció oka egyelőre nem ismert.

Robbanás történt a kiskörei vízerőműben hétfő délután fél 3 körül – írja a heol.hu. A portál szerint nyolc sérültje van a robbanásnak, közülük négyen súlyosan, négyen könnyebben sérültek meg. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvédkórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérültek az egri kórházba kerültek.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy miért következett be a detonáció – mondta Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő a Heolnak. Még annyit közölt a portállal, hogy négy sérültet az erőmű alagsorából hoztak fel a tűzoltók. A hvg.hu kérdésére Nagy elmondta, a robbanás során nem keletkezett tűz. Jelenleg a tárhatóságokkal együtt közösen vizsgálják, mi okozhatta a detonációt.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte: “üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát”. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek