Sosem történt még ilyen: egy feldühödött méhraj 63 védett állatot ölt meg

Megosztás

Így tovább csökkent az egyébként is veszélyeztetett állatok populációja. Még nem világos, mi váltotta ki a méhek haragját Fokváros közelében.

Egy ritka, ám annál brutálisabb esetről számoltak be dél-afrikai madárvédők a BBC tudósítása szerint: egy méhraj összesen 63 veszélyeztetett afrikai pingvint ölt meg Fokváros közelében.

A Simon’s Towni kolóniából származó madarak tetemeire a parton találtak rá. Mindegyiken több méhcsípést fedeztek fel az állatvédők, más fizikai sérülésük viszont nem volt.

A dél-afrikai nemzeti parkok működtetői szerint ez volt az első méhtámadás a Boulders Beach tengeröbölben, ami egyébként egy kifejezetten népszerű turistacélpontnak is számít az országban.

Dr. Alison Kock tengerbiológus a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a méhek maguktól sosem csípnek meg madarakat, hacsak nem provokálják őket. Feltehetően az történt, hogy egy pingvin vagy valamely más állat megzavarta a méhkaptárt, ahonnan a méhek menekülni kezdtek, rajba álltak, és agresszívvá váltak.

A méhek a szemük környékén csípték össze a madarakat – volt olyan pingvin, ami összesen 27 csípést szenvedett el.

A kis méretű afrikai pingvinek jellemzően Dél-Afrika és Namíbia partjainál és szigetein élnek. Populációjuk gyorsan csökken, elsősorban a kereskedelmi célú halászat és az az által okozott környezeti változások miatt. (444.hu)

Related posts