Migránsok, Brüsszel és szárnyaló gazdaság: csak a szokásos Orbán-csomag

Megosztás

Az őszi parlamenti ülésszak kezdetén Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott, de ebben végül csak a tőle jól megszokott témákat érintette. A divatnak megfelelően idézett egy kicsit az őszödi beszédből, bejelentette, hogy a kormány a veszélyhelyzet év végéig való meghosszabbítását javasolja a koronavírus-járvány várható negyedik hulláma miatt és természetesen azt is kihangsúlyozta, hogy a gazdaságunk repülőrajtot vett.

De nem maradhatott ki a menekültválság sem. Orbán az amerikai kormányt okolja amiatt, hogy felelőtlenül vonták ki a csapatokat Afganisztánból. Magyarország szövetségesként teljesítette a kérést, és sikeresen kimentették az Afganisztánban tartózkodó magyar állampolgárokat, valamint a katonákat segítő afganisztáni szövetségeseket és családjaikat. A veszély azonban nem múlt el, folytatta Orbán, az afgán válság ugyanis újabb menekülthullámot indíthat el Európa felé. Orbán elmondása szerint továbbra is az a kormány álláspontja, hogy az országukat elhagyó afgánokat a térségben kell tartani, és nem szabad beengedni Európába. Arról is beszélt, hogy déli határnál ismét komoly nyomás nehezedik az országra. Egy év alatt háromszorosára nőtt az embercsempészek és határsértők száma.

Eközben Brüsszelből rendre hátba támadják Magyarországot – fogalmazott Orbán. A magyar kormány azonban nem enged, és minden politikai nyomás ellenére megvédi Magyarország határait az illegális bevándorlással szemben. A miniszterelnök szerint Európa békéjének elárulása az, amikor Brüsszel tesz. A migrációról kiújuló vita Orbán szerint szétfeszíti az európai egységet, ezért javasolják az Európai Uniónak, hogy minden migrációval kapcsolatos hatáskört adjanak vissza a tagállamok hatáskörébe.

Nem engedünk teret a gyermekekre irányuló szexuális propagandának – tért át a kormányfő a következő nagy témára. Orbán szerint Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A végső szót azonban magyar emberek mondják ki a népszavazáson. Szerinte minden embert felháborít, hogy Brüsszel nem várja meg a népszavazás eredményét, helyette zsarol, perrel fenyeget, és rá akarja erőltetni az akaratát az országra. Orbán állítja, nálunk a migrációról és a gyermekvédelemről is az emberek döntöttek, illetve döntenek. Brüsszelben nem a nép, hanem az elit döntötte el ezeket a kérdéseket. Demokrácia és jogállam kérdésében – mint fogalmazott – seperjenek a saját házuk körül a nyugati országok.

forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek