Valódi tapasztalat, valódi képviselet, valódi változás… – BAZ4 ellenzéki képviselőjelöltje, Üveges Gábor szerint végre tettekre van szükség

Megosztás

Politológusként, Hernádszentandráson 15 év polgármesteri munkám, és a hazai vidékfejlesztéssel kapcsolatos feladatim során testközelből tapasztalhattam, hogy egyes térségek képviselete legtöbbször kimerült a hatalom képviseletében, a szép szavakban, az ígérgetésben, a politikai alapon való “jutalmazásban vagy elvonásban”.

Abaújban és Borsodban is látjuk az eredményt, a döbbenetes elvándorlást, az úttalan utakat, a kiszolgáltatott embertársainkat, a kifizetetteket és lefizetetteket. A helyi közösségek, az önkormányzatok valódi mozgástere, lehetőségei szinte teljesen megszűntek, a kommunista időket idézve pedig a hatalom az önkormányzatiság szereplőitől politikai hűségesküt vár el. Az elmúlt években sokan hagyták el a pályát, elvtársak és alkalmatlanok kerültek vezetői székekbe, a vidék kiüresedik és szakadék felé rohan …

Ezért döntöttem úgy, hogy tenni akarok azért, hogy az utolsó órában visszaforduljunk ebből a zsákutcából. Ezt a döntést erősítette, hogy időközben megszületett az az ellenzéki szövetség, mely a civilekkel együtt alternatívát állít a rendszerváltást eláruló, a kereszténységet, a magyarságot, és a jövőnket is áruba bocsátó kormányzattal szemben.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjaként, civil jelöltként indulok az előválasztáson, és megtisztelő, hogy immár a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, az LMP, az Új Világ Néppárt, valamint napról-napra több térségi ember is támogat és ajánlja fel segítségét.

A szeptember 18-26. között esedékes előválasztáson immár nem az a fontos, hogy ki melyik táborhoz tartozik. A fő szempont az, hogy kinek van jövőre a legnagyobb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.

Ki az, aki mögött valódi teljesítmény van, aki a tettei alapján érdemes lehet a bizalomra.

Ha most nem a legalkalmasabb, az itt élőket valóban képviselő jelöltet választunk, akkor elveszíthetjük az esélyét annak, hogy végre fejlődésnek induljon a térségünk.

A pártok, a civilek, és mindannyiunk közös felelőssége, hogy azt a jelöltet támogassuk az előválasztáson, aki már bizonyított, aki ismeri a hús-vér valóságot, aki képes erőt mutatni és hitet adni, aki képes lehet majd közös jelöltként megnyerni a 2022-es választást.

Az elmúlt évtizedben sok száz fiatalt engedett el a térségünk, nem volt képes stabil jövőt, és biztonságos otthont kínálni. Az elmúlt évtizedek politikája kiszolgáltatottá tette és cserbenhagyta azon szépkorú honfitársainkat, akik kétkezi munkájukkal építették fel falvainkat és városainkat, akik sokszor gyárakban vagy szántóföldeken dolgozva tettek azért, hogy családjaik boldogulni tudjanak.

Számomra napi valóság a Vidék. Nem csupán tankönyvből, nem csupán jól hangzó mondatokkal, hanem testközelből közel 20 éve tevékenyen szeretem.

Ismerve Abaúj és Borsod minden szegletét, nem szabad beletörődni, hogy erről a csodálatos térségről lassan csak a “halmozottan hátrányos helyzetű” kifejezés jut mindenkinek az eszébe.

Hiszem, hogy Abaújban és Borsodban, a térségünk falvaiban és városaiban egyaránt óriási tartalékok és lehetőségek vannak, ha a mutyi és a korrupció helyett végre a teljesítmény lesz az úr. Hiszem azt, hogy csak akkor lehet erős az ország, ha végre erős lesz újra a Vidék!

Tudatosítani kell magunkban minden egyes nap, ha egy jobb országot akarunk, nekünk is jobbá kell válnunk, meg kell tanulni újra kezet nyújtani egymásnak! E nélkül nem képzelhető el érdemi változás.

Egy út létezik: a gyűlöletre szeretettel válaszolni, a térséget pedig nagy szavak helyett végre komoly eredményekkel szolgálni.

(x)

Kapcsolódó cikkek