A fideszes képviselő vagyonnyilatkozatában nyoma sincs a hat éve a földjén épült vendégháznak – videó

Megosztás

Finoman szólva kilóg a lóláb, a védekezés szintén nem kicsit furcsa, hogy a ház nem az övé, csak bérbe adja. Ezt masnizza meg egy jogász.

Adatigénylést nyújtott be a a közpénzek átláthatóságával foglalkozó Transparency International, hogy megtudják, hogyan lehetséges, hogy hat éve vendégház épült Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő földjén, ám az nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. A kormánypárti politikus korábban azt mondta, bérbe adja a földet, amire egy egyesület építette a vendégházat.

A Transparency képviselője azt nyilatkozta az RTL Híradójának, hogy Vargának tisztában kellett azzal lennie, hogy – hacsak külön megállapodás nem születik róla – a ház is az ő tulajdonát képezi és szerepelnie kell a tulajdoni lapon. Ráadásul ez esetben a megállapodásnak írásos nyoma kellene, hogy legyen, ezért nyújtott be most adatigénylést a szervezet, hogy kiderüljön, született-e ilyen.

Az ügyet először Hadházy Ákos szellőztette meg, azzal az információval együtt, hogy a vendégházat üzemeltető egyesületet Varga Gábor rokonai – a felesége, a sógora, a sógornője és az anyósa – alapította. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek