Újabb kormánymutyi: a kaszinókoncessziókat 35 évre saját csókosainak adta ki a Fidesz – az ellenzék kiakadt és elszámoltatást ígér

Megosztás

A szerencsés NER-lovagok átlagosan 30 milliót fognak naponta (!) zsebre vágni, mert Orbánék Fidesz-közeli üzletembereknek játszották át a remekül jövedelmező kaszinók koncessziós jogát. Hatalmas a felháborodás ellenzéki körökben, azt ígérik, kormányváltás esetén ezeket mind visszaveszik Garancsiéktól.

„Tényleg, még mit akarnak ellopni? A mohóság, az önzés, a cinizmus kormánya 35 éven át naponta(!) 30 millióval tömné ki a csókosai zsebét a kaszinókoncesszióval. Most szólok, ezt is vissza fogjuk venni”

– írta Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester ezzel arra a Telexen megjelent hírre utalt, melyben megírtuk, nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott két Fidesz-közeli üzletember, Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A főpolgármester szerint az autópályák, a Diákváros után most öt fővárosi kaszinón a sor. „Újra a miniszterelnök kedvenc oligarchái állnak sorba a pénzért, a kötélbarát Garancsi István és a kormányszóvivő férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Jobban teszik, ha nem terveznek ezzel a bevétellel, mert az új kormány ezt a suttyomban elrendezett kaszinókoncessziót vissza fogja venni tőlük.” – írta.

Karácsony úgy fogalmazott, az a kormány egyértelműen fél a bukástól, és csomagolás közben összepakolná azt is, ami nem az övé. „Mert nincs más magyarázat arra, hogy újabb és újabb arcátlan mutyira derül fény. Névleg lassan a kegyeltjeiké már az egész ország. De most szólok, hiába a jogi okoskodás, hiába a kiskapuk, 2022 után elszámoltatás és jóvátétel lesz, a közvagyont visszavesszük a kiváltságos 1 százaléktól és visszaadjuk a 99 százalék becsületes többségnek. A kormányváltás után elzárjuk a végtelen pénzcsapot, amelyből kitömik az oligarcháik zsebét, ez, nem más a NER lebontásának alapja. Tudjuk már, hogy és hol fogjuk kezdeni, jogállami eszközökkel, de erővel.”

Dobrev Klára: „Ez az igazi hazaárulás!”

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje hazaárulásnak titulálta azt, hogy a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda 35 évre átadta a fővárosi kaszinók koncessziós jogát Fidesz-közeli üzletembereknek.

„Orbán 35 évre magáncégeknek adja az autópálya-üzemeltetést, a szemétszállítást és most már a kaszinókat is. Ez az igazi hazaárulás. Kormányváltás után azonnal elszámoltatjuk őket, különben ők fognak leszámolni velünk. Nemcsak győzni kell tudni, hanem kormányozni is!” – írta Facebook-bejegyzésében Dobrev.

Jobbik: A pofátlanságnak nincs határa?

A Jobbiktól Nunkovics Tibor reagált a hírre, közleményében egyebek mellett azt írta, „A pofátlanságnak nincs határa? Orbán strómanjai még 35 évig kaszálnának a kaszinóbizniszen. Az Orbán-féle maffiaállamban – ahogy ez már csak lenni szokott – ehhez nekik még pályázni sem kellett, hiszen ”csak„ a 2024-ben lejáró koncessziókat osztogatták ki újra. Hogy még 2056-ban, 90 éves aggastyánként is meglegyen a napi betevőjük. A napnál is világosabb, hogy Fidesz és a fő bandavezér a számára jövedelmező ágazatokra örök időkre rá kíván telepedni. Pont ugyanaz a recept, mint az állami vagyon alapítványokba történő kiszervezésénél vagy az autópályák koncesszióba adásánál – mozdítani a mozdíthatót, ellopni, amit hatalmukban áll.”

Majd hangsúlyozta: „A 2022-es választás sorsdöntő lesz: el kell számoltatnunk Orbánt és bűnbandáját, és vissza kell adnunk a magyar embereknek azt, ami őket illeti, a közvagyont. Fizessenek a tolvajok – jólétet minden magyarnak!”

Zsúrpubi - A „saját lábán álló” Tiborcz István barátja mindent bekebelez  Pécsen (is)
Elképesztő, milyen ütemben talicskázzák ki a közvagyont, megtömve a fideszes oligarchák zsebeit

A 35 lett a szerencseszám

Megírtuk, hogy nem tétlenkedik a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda. A 2024-ig szóló, már meglévő kaszinókoncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Ehhez még koncessziós pályázatot sem kellett kiírni, elég volt egy ajánlattételi eljárás. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak. A döntésről csak egy olvasói levélből értesültünk, de a Szerencsejáték Felügyelet oldalán megtaláltuk, tényleg ott vannak az új engedélyek.

Ahogy az autópálya-üzemeltetésben vagy a hulladékgazdálkodásban, úgy a szerencsejátékban is a 35 lett a szerencseszám. A Szerencsejáték Felügyelet oldalán ugyanis az látható, hogy a legértékesebb hazai kaszinókat, a Las Vegas családot üzemeltető cég is 35 évre kapott koncessziót. Adódik a kérdés: vajon tényleg mit lehet még ellopni az országból Orbánnak és csapatának? (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek