Közzétették a Nemzeti Konzultáció eredményének egy részét

Megosztás


Közzétette a kormány Facebook oldalán, a júliusban indult, és augusztus 25-én lezárult nemzeti konzultáció eredményeinek egy részét – írja a JövőTV.

Az ívet eszerint 1 millió 423 ezren töltötték ki és a 14 kérdésből 4-re meg is kaptuk százalékban a válaszokat:

  • 94 százaléka egyetért a minimálbér 200 ezer forintra emelésével,
  • 95 százaléka egyetért a gyermeket nevelő családok adó-visszatérítésével,
  • 98 százaléka egyetért a családtámogatások és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmével,
  • 91 százaléka egyetért a hitelmoratórium meghosszabbításával.

A nemzeti konzultációt elektronikus és postai úton is be lehetett küldeni. Az összes választ a hét folyamán kapjuk meg.

Ez az a Nemzeti Konzultáció, amelyet Tomanovics Gergely a NERbot 2.0 nevű relatíve egyszerű programjával 1,2 milliószor töltött ki. Célja vele az volt, hogy megmutassa, hogy az internetes oldal, ahol ki lehetett tölteni a konzultációt nincs védve rendesen. A hiba az, hogy a kitöltés nem igényel semmiféle hitelesítést arra vonatkozóan, hogy nem egy robot tölti-e ki a konzultációt.

A kormány Tomanovics segítségét egy feljelentéssel hálálta meg.

Azt viszont nem tudjuk, hogy a NERbot 2.0 által beküldött válaszokat törölték-e a rendszerből, de azt biztos hogy mind az 1,2 millió – program által kitöltött – ívre el lett küldve Orbán Viktor köszönet nyílvánító üzenete.


Nem ez volt az első eset, hogy valaki egy ilyen programot csinált. Az előző nemzeti konzultáció idején egy internetező Nerbot néven létrehozott egy ugyanilyen algoritmust. Abból az ügyből is feljelentés, végül pedig vádemelés is lett. Akkor a Nerbot kitalálója azt mondta, hogy egy nagyon egyszerű fejlesztési hibát használt ki az algoritmusa.

Kapcsolódó cikkek