Előválasztási aláírásgyűjtők mellett teljes véletlenségből fideszes aktivisták is megjelentek aláírást gyűjteni – természetesen szabálytalanul

Megosztás

Úgy tűnik, “elfelejtették” értesíteni a hatóságokat saját rendezvényükről, ahol persze a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony volt a téma. A rendőröktől csak egy ejnye-bejnyét kaptak, lepődjünk meg.

Pont oda települtek ki aláírásokat gyűjteni, ahol a Momentum tette ezt az előválasztáshoz.

Rendőrök jelentek meg szombaton Bicskén, ott, ahol egymástól pár méterre két aláírásgyűjtő pult is volt: az egyiket a Momentum állította fel az az előválasztáshoz, a másikat a Fidesz, a „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” elnevezésű kampányukhoz.

Magyar Hang a hétvégi incidens miatt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult, hogy részleteket tudjon meg arról. A hatóság azt a tájékoztatást adta, hogy a Momentum rendezvényéről volt tudomásuk, a Fideszről viszont csak annyit közöltek, hogy a helyszínen „a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség is rendezvényt tartott”.

Válaszukban azt is hozzátették, hogy a kiérkező rendőrök a szervezőt igazoltatták és „figyelmeztetésben részesítették, továbbá jogi felvilágosítás keretein belül tájékoztatták a rendezvény megtartásához szükséges bejelentési kötelezettségről”. A portál szerint ennek alapján feltételezhető, hogy a kormánypárti aktivisták elfelejthették bejelenteni az eseményt. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek