Mészáros Lőrinc 337 milliárdos pályázatot nyert el

Megosztás

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd, nettó 337 milliárd 904 millió forintos ajánlattal nyerte el az úgynevezett Déli Körvasút kivitelezési pályázatot, írja a 24.hu.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a megvalósítás során az utóbbi száz év legjelentősebb budapesti vasúti fejlesztés válik valóra. A projekt megvalósítása során Ferencváros és Kelenföld között újabb vágányokat fognak építeni, valamint a jelenleg is használtakat fel fogják újítani. A tervek szerint a Közvágódhídnál és Újbudán új állomásokat is fognak építeni. 6 új vasúti hídrendszert, 13 kilométernyi új vágányt és 16 vasúti kitérőt is ígér a Déli Körvasút elnevezésű fejlesztés. A kivitelezés várhatóan 2027 decemberének végén fejeződik be. 

Mészáros Lőrinc cégbirodalmán kívül még az SSD Konzorcium tett ajánlatot a kivitelezésre. Ők 345 milliárd 21,8 millió forintért végezték volna el a munkálatokat. Az egyik leggazdagabb magyar által most elnyert projekt nagyságát mutatja, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal 700 milliárd forintért fog megépülni. 

Kapcsolódó cikkek