Orbán: Magyarország már átélt egy muszlim megszállást, most is ettől kell tartani

Megosztás

Magyarországon a politika célja, hogy az az embereket segítse egy szebb jövőért – jelentette ki a magyar miniszterelnök a 2021-es Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. Orbán Viktor a híradó.hu beszámolója szerint felszólalásában a várható migrációs helyzetről beszélt, emlékeztetve, hogy “ő volt az első, aki 2015-ben ellenezte az ellenőrizetlen bevándorlást az európai uniós országokba, hiszen ezzel a terrorizmus veszélye is növekedett volna.”

Szerinte a demográfiai problémákat a magyarok nem a bevándorlással kívánják orvosolni, hanem a keresztény családpolitikával. Jelentős szerepe van szerinte a migrációs helyzet alakításában Szerbiának. „A kulcsország Szerbia. Az Európai uniónak pedig nagyobb szüksége van Szerbiára, mint Szerbiának az Európai Unióra” – mondta Orbán. Majd hozzátette:

a történelmi párhuzamok vonása mindig hasznos, és ebben az esetben a magyaroknak több tapasztalatuk van, hiszen nem ez az első alkalom, hogy az ország muszlim megszállást él át. A mostani migrációval pedig szintén muszlim vallású bevándorlók akarnak az országba jutni.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek