Vigyázzunk, nagyon hitelesnek tűnő banki csalók okozhatnak milliós kárt, ha óvatlanok vagyunk!

Megosztás

Még a szám is “valódi”, amiről a hívást kapjuk, rendkívül hatásos, jól szervezett akció, de egyelőre a tettesek többnyire ismeretlenek. Amennyiben bedőlünk és megtesszük, amire a csalók kérnek, egészen biztos, hogy futhatunk a pénzünk után, mert soha többet nem lesz meg.

A Borsod24 birtokába került egy figyelmeztetés, ami saját tapasztalaton alapul. Cs. Nándor és felesége esett áldozatul egy piszkos banki csalásnak, sajnos bedőltek a trükknek. És nem kizárólag ők.

“Azért írok hogy nehogy olyan helyzetbe kerülj mint mi! A helyzet az, hogy tegnap az OTP hivatalos számáról hívtak minket (klónozott szám). Bea felvette, mondták, hogy valaki feltörte a bankkártyáját. Még a hivatalos OTP zenét és robot diszpécsert is “lelopták”.

Arra kérték adja meg adatait azonosítás céljából, majd átutaltatták a bankszámláján levő 2,5 millió forintot egy “biztonsági számlára”! Ukrán csaló maffia tette, az NNI 1 éve nyomoz, 600 családot csaptak be, sok száz millió a kár. A nyomozó szerint az emberek talán, a pénz soha nem lesz meg! Kérlek vigyázz és mondd el a hozzád közel állóknak, mert tényleg minden ugyanolyan, mint a hivatalos OTP-hívásnál (más bankkal is csinálják).”

Tényleg vigyázzunk, inkább hívjuk fel a bankot, ha a legkisebb kétségünk is felmerül. Amikor telefonon utasítanak ilyenre, azonnal ébredjen fel bennünk a gyanú, hogy átverés lehet a háttérben.

Kapcsolódó cikkek