Hiába is reklamálunk, a repülőnap szervezői kámforrá váltak, senki nem foglalkozik már az eseménnyel, aki nem jutott be, így járt

Megosztás

Bizony, hiába volt kifizetett jegyünk, a parkolóig sem jutottunk el. Most azonban már nincs is kinél reklamálni, a szervezők felszívódtak, a telefon már nem él, mehetünk a jóistenhez panaszra. Nagyon sok ember nem jutott be, de pénzt vissza gyakorlatilag biztosan nem kaphatnak, reménytelen.

Az idei Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató a légiparádé mellett némi káoszt is magával hozott, így sokan hiába vártak rá nyolc éven át. A szervezők a szombati első nap előtt figyelmeztették a látogatókat, hogy komoly torlódás és megnövekedett várakozási idő várható a rendezvénynek helyet adó kecskeméti reptér környékén, mivel a jegyeladások alapján teltházra számítanak. Ez a feltételezés igaznak bizonyult, a beszámolók alapján mindkét nap több órás várakozások voltak mind a belépésnél, mind a kilépésnél. A látogatóknak először a parkolóhoz kellett sorban állniuk, majd a bejutás után a beengedő kapuknál is várakozott a tömeg.

A kialakult helyzetben többen a visszafordulás mellett döntöttek, és inkább nem váltották be az előre megvásárolt, ötezer forintos jegyüket. Sokan most azt szeretnék, ha a repülőnap szervezői visszafizetnék nekik a belépőjegyek árát, állításuk szerint ugyanis a szervezés miatt nem jutottak be.

Egy olvasónk így írta le a helyzetet: „mi is kénytelenek voltunk visszafordulni, tekintve, hogy reggel 8-tól 11-ig még a parkolóba sem sikerült eljutni, pedig mindössze pár km-re volt tőlünk.”

Olvasónk azt is szóvá tette, hogy nem tudja felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel, hogy a jegyek árának visszatérítését kérjék. A kapcsolatfelvétel másnak sem sikerült: a rendezvény honlapján lévő szám megszűnt, az e-mailekre pedig nem válaszolnak. A hvg.hu megkereste az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, ahol a tájékoztatást adó hölgy szerint már senki sem foglalkozik a rendezvénnyel, sajtós pedig soha nem is volt.

Az esemény sajtóját a Honvédelmi Minisztérium biztosította. A tárca a cikk megjelenéséig nem válaszolt a megkeresésre. (A borítókép illusztráció.)

Kapcsolódó cikkek