Hadházy Ákos a honvédségen kéri számon Orbán titokzatos repülőútját

Megosztás

A civilben pilóta Hadházy Ákos azért fogott gyanút, mert azt látta, hogy az Orbán Viktort és családját utaztató gépen éppen akkor kapcsolták ki a jeladót, amikor az Adria fölé ért, Zadart elhagyva, 40 perc múlva aztán visszakapcsolták. „Brac sziget repülőtere fölött ugyanilyen esemény történt” – írta a Facebook-oldalán.

Mindebből azt szűrte le, akár az is előfordulhatott, hogy Bracban vették fel a miniszterelnököt, majd Zadarban tették le.

„Hétfőn kérdéssel fordulok az Honvéd Utazási Irodához, hogy történt-e az úton repülési esemény, technikai hiba, ha nem, akkor mi volt az oka a kitérőknek. Azt is fontos tisztázni, hogy miért kapcsolták ki a pilóták a transzpondert (ezzel valamennyire veszélyeztetve a biztonságot is), utasította-e őket valaki erre. Továbbá természetesen rákérdezek, hogy kik voltak a repülőn és milyen célból”

 – tette hozzá.

„A honvédségnek sok mindent tisztáznia kell” – szögezte le Hadházy Ákos.

Orbán Viktort augusztus 27-én fotózták le Rómában felesége és fia társaságában. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan később azt közölte, a miniszterelnök hivatalos látogatáson volt, a kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vett részt.

via HVG

Kapcsolódó cikkek