Folyamatos emelkedés: 180 új fertőzött egyetlen nap alatt

Megosztás

Egy halálos áldozata volt Magyarországon a koronavírusnak az elmúlt 24 órában – derül ki a járványügyi tájékoztató oldalra feltöltött adatokból. Így eddig 30 056 magyar halt bele a vírus szövődményeibe – írja a hvg.hu.

A járvány minden mutatója alacsonyan van, azonban a fertőzöttek száma lassan, de folyamatosan nő. Az új fertőzöttek száma augusztus 2-a óta minden nap magasabb, mint egy héttel korábban. Egy hete ilyenkor 123 új fertőzöttről adtak hírt, ezúttal már 180-ról. Az adatközlés ingadozásai miatt nem az előző naphoz, hanem az előző hetihez érdemes hasonlítani a fertőzöttségi számot, így nézve pedig az látszik, hogy csütörtöki napon június 10-én volt utoljára ennél több új fertőzött.

93 ember van kórházban, eggyel több, mint egy napja. Közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbinál néggyel kevesebben.

18 410 újonnan elvégzett teszt került be a statisztikába, vagyis a tesztek 0,98 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint 5 százalék alatt kell lennie ennek a mutatónak ahhoz, hogy reális képet kapunk a járványról.

Eközben 1031 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 852 fővel csökkent, 6861-re.

via HVG.hu

Kapcsolódó cikkek