Jakab Péter és Szilágyi Szabolcs az Avason tartott sajtótájékoztatót | videó

Megosztás

A Jobbik augusztus 23-án az Avason tartott sajtótájékoztatót. Az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnöki pozícióért induló Jakab Péter, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es választókörzetében induló Szilágyi Szabolcs nyilatkoztak a helyi és országos ügyekről is.

Jakab Péter közölte, hogy a 106-ból összesen 47 választókörzetben indít jelöltet a Jobbik, mivel ezekben a saját pártjukat tartják megoldásnak. A többi 59-ben más pártok jelöltjeit – például a Borsod II-esben a dk-s Hegedűs Andreát –, illetve civileket támogatnak. A megye I-es körzetében viszont a jobbikos Szilágyi Szabolcs mögé sorakoznak fel teljes mellszélességgel.

Vele készen állunk arra, hogy legyőzzük a Fidesz jelöltjét, és hogy lebontsuk az Orbán-rendszert. És készen állunk arra is, hogy utána együtt építsük fel a szabadság és a jólét Magyarországát.

– jelentette ki Jakab Péter.

A miniszterelnök-jelölt véleménye szerint új kormányra van szükség. Olyanra, amely egyebek mellett véghez viszi az elszámoltatást, és csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Olyan kormány kell, amely nem le-, hanem meghallgat; amelyik nem a kilakoltatást támogatja, hanem a lakhatást; amelyik nem a keleti vendégmunkásokban hisz, hanem a nyugati bérekben. Nem leépíti az egészségügyet, az oktatást, hanem modernizálja.

– közölte.

Szilágyi Szabolcs a helyi témákat emelte ki a sajtótájékoztatón:

Azért vállaltam a jelöltséget, hogy ne dönthessenek újra a miskolciak feje fölött, hogy a városnak valódi érdekképviselete legyen. Véleményem szerint a helyi fideszes országgyűlési képviselők nehéz helyzetbe hozták Miskolcot és az MVK-t, amikor megszavazták a normatív támogatás megvonását a közlekedési vállalattól – fogalmazott Szilágyi Szabolcs.

Emellett a panelprogramot is tovább vinné, amennyiben bejut a Parlamentbe. Ahogy fogalmazott, ezzel „valódi rezsicsökkentést lehet elérni”, és a jobb energiahatékonyság miatt a környezetünket is kevésbé terhelnénk. Továbbá szerinte vonzóvá kell tenni a rendőri hivatást is, mert jelenleg ez is az egyik probléma, ami a rossz közbiztonsághoz vezet.

Ehhez kellő számú, tettre kész, motivált rendőrre van szükség. Az nem megoldás, ha csak kitartást kívánunk nekik, vagy ha megtiltjuk nekik a leszerelést

– fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek