A kiesés után felajánlotta lemondását a DVTK sportigazgatója, de nem fogadták el

Megosztás

Benczés Miklóssal, a Diósgyőr sportigazgatójával a csakfoci.hu készített interjút, amelyben többek között a borsodi csapat tavalyi kudarcáról is szó esett. A kiesés okai kapcsán így nyilatkozott:

“Leginkább a koncepció hiányát kell megemlíteni. Gyakori változások jellemezték a klubot, öt év alatt például volt négy sportigazgatónk: Árkit Gábort váltottam, majd engem Bódog Tamás, őt pedig Tajti József követte, és végül újra én következtem. Ugyanez elmondható a vezetőedzőkről is, hiszen ezen időszak alatt kilencen irányították a szakmai munkát. Természetesen a kiesésért én vagyok a legfőbb felelős, mivel a szakmai munkáért ebben az időszakban én feleltem” – jelentette ki Benczés, aki azt is elárulta a lapnak, hogy a lemondását is felajánlotta: “Amikor biztossá vált, hogy kiesünk az NB I-ből, akkor azonnal felajánlottam a lemondásomat, amit azonban a vezetőség nem fogadott el. Miután megkaptam a bizalmat csak egy célom lehetett: a Diósgyőr visszajuttatása az NB I-be.”

Benczés arról is beszélt, hogy a mi a különbség a Leisztinger Tamás fémjelezte korszak és a klub új tulajdonosi köre között: “Hogy csak a legfontosabbakat említsem, Magyar Mátyás rögzítette a költségvetésünket és a célt. Ez már önmagában egy fontos változás, ami a menedzsment munkáját és az én munkámat is megkönnyíti. A DVTK úgy volt elkönyvelve, mint az élvonal egyik legjobban finanszírozott csapata, pedig ez az utóbbi években már messze nem volt igaz. Sokszor a klub költségvetésével azonosították a labdarúgó csapat költségvetését, amibe beletartozik az összes szakág és az Akadémia büdzséje is.”

“Most sokkal tervezhetőbb a jövő, télen az volt a célunk, hogy bennmaradjunk, most pedig az, hogy feljussunk. Télen jelentős anyagi ráfordítást eszközölt az új tulajdonos, viszont hatalmas volt a lemaradásunk és túl rövid ideje volt Zoran Zekicnek, hogy csodát tegyen, mert valljuk be, abban a helyzetben, amelyben voltunk az őszi szezon végén, a szurkolóink támogatása nélkül csoda lett volna a bennmaradásunk” – fogalmazott a sportigazgató, hozzátéve, hogy Magyar Mátyás minden mérkőzést a helyszínen tekint meg, “folyamatosabb a jelenléte a klub életében, így érezhetően van gazdája a Diósgyőrnek”.

Forrás: csakfoci.hu, Fotó: dvtk.eu

Kapcsolódó cikkek