Koleszár István: Óriási hiba, hogy nem épül meg teljes hosszában a 26-os elkerülő szakasza, és a berentei bekötő is hiányzik

Megosztás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 04-es választókerületének civil előválasztási jelöltje, Koleszár István nehezményezi, hogy a most zajló útépítési munkák eredményeképp nem szűnik meg, csak áthelyeződik a probléma gócpontja, és Kazincbarcikát fogja terhelni az emiatt bekövetkező tehergépjármű-forgalom változása – derül ki a politikus nyilatkozatából. Mint ahogy fogalmaz:

Óriási hibának véli, hogy a berentei bekötőt nem építik meg a BorsodChem felé, ezzel a közlekedési káoszt csak áthelyezik a kazincbarcikai MOL-kútnál megépülő körforgalomhoz.

Véleménye szerint emiatt hatalmas közlekedési káosz várható az adott csomópontban.

Számítások szerint naponta megközelítőleg 1500 tehergépkocsi fog a gyár kapui felé visszafordulni, ez átlagosan 30 másodpercenként egy hatalmas járművet jelent.

A jelenlegi megoldás tehát tulajdonképpen nem más, mint a sajószentpéteri körforgalomnál tapasztalható dugók áthelyezése Kazincbarcikára. Külön felháborító, hogy a beruházás három év alatt úgy épül meg, hogy a beígért 2×2 sáv helyett csak 2×1 sáv fog megvalósulni. Ez eleve nagyobb baleseti veszélyforrást jelent a jelenlegi állapotokhoz képest, ugyanis a tömött sorban haladó tehergépkocsikat előző autók esetében sokkal több lesz az előzéses baleset.

Ehhez képest a 37-es főútvonal, amely fele ekkora forgalommal sem rendelkezik, 2×2 sávon valósul meg a jelenleg is folyó bővítés.

– emlékeztetett Koleszár.
A Sajószentpéteren élő civil képviselőjelölt a saját bőrén is érzi a forgalom okozta problémákat

A civil politikus már az első bemutatkozása során is a kiemelt célkitűzései között szerepelt, hogy ne évtizedeket kelljen várni közútfejlesztésekre, továbbá kiemelt fontosságúnak tartja a Sajó-völgy tarthatatlanul magas légszennyezettségének javítását. A környezetszennyezés csökkentésének egyik módja lehetett volna az elkerülő teljes hosszában, Kazincbarcika végéig történő kivitelezése, de ez érthetetlen okokból egyelőre nem valósul meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókörzetben az itt lakók jogosan érezhetik azt, hogy a bennünket képviselő Demeter Zoltán, kormánypárti politikus nem tudja érvényesíteni a kazincbarcikaiak és a sajószentpétereiek érdekeit.

Annyit ígérhetek, hogy ha bejutok a parlamentbe, én ennél hatékonyabban, a legjobb tudásom szerint fogom képviselnia választókörzet problémáit, és körömszakadtáig küzdök majd azok megoldásáért!

– zárta gondolatait Koleszár István.

Kiemelt kép: A kazincbarcikai körforgalom tervrajza

Kapcsolódó cikkek