66 ezer forintot ért a Magdi anyus halálát okozó papírgalacsin, szinte ugyanennyit Berényi Miklós pizsamája és köntöse

Megosztás

Ha abszolút értéken nem is ez hozta a legnagyobb bevételt, a tényleges értékéhez képest egész biztosan az a papírgalacsin hozta be a legtöbb pénzt a Barátok közt című szappanopera 23 év utáni fináléjára kiírt jótékonysági árverésen, amely a sorozatban Magdi anyus halálát okozta: a papírdarabért 66 ezer forintot fizetett valaki – írja a hvg.hu.

A Vaterán folyt liciten a sorozat 40 jelképes kellékét ajánlották fel; hogy miért mennyit ajánlottak, arról a csatorna adott ki közleményt.

A legtöbbet, 210 ezer forintot Berényi Claudia kávés szettjéért fizettek ki, de a Novák Laci boltjában található vintage stílusú zöld kisszekrény is 200 ezer forintért kelt el. A sörösdobozból hajtogatott rózsa – amit az Afganisztánban katonáskodó Krisztián küldött Alíznak – is hasonlóan magas áron, 170 ezer forintért talált gazdára.

Berényi Miklós a sorozatban viselt pizsamája és köntöse közel 70 ezer forintot ért meg egy érdeklődőnek, Magdi anyus otthonkájáért pedig még ennél is többet, 105 ezer forintot fizettek. A ruhadarabot a sikeres licitálók egyébként további jótékonysági gyűjtésre ajánlották fel: néhány hétre az Erkel Színház melletti patika kirakatába költözik, hogy aztán újra kalapács alá kerüljön, és más alapítványokat is támogathasson további jó célok elérésében.

Az árverésen közel 2,4 millió forint gyűlt össze, az összeggel az RTL Klub az SOS Gyerekfalvak munkáját segíti.

Kapcsolódó cikkek