Elképesztő: a beugrás pillanatában a szájáig csúszott a szemüvege, de olyan két hosszt úszott, hogy ezzel is olimpiai bajnok lenne

Megosztás

Hihetetlen bravúr az olimpián az amerikai úszónőtől, fogai közt a lecsúszott úszószemüvegével teljesítette a 100 métert úgy, hogy gyakorlatilag semennyi időt nem veszített vele. Kalapemelés!

A britek világcsúccsal nyerték az olimpián most debütáló új úszószámot, a 4×100 méteres mix vegyesváltót, ahol egy csapatot két női és két férfi úszó alkot. A Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy és James Guy összetételű brit váltó 3:37.58-as idővel nyert, az ezüstérem a kínaiaké, a bronz az ausztráloké lett.

Az amerikai vegyesváltó kisebb meglepetésre csak ötödik lett a szombat délelőtti döntőben, pontosan három másodperccel maradtak el a britek győztes idejétől. A 100 háton bronzérmes Ryan Murphy 52.23-as idővel kezdett, és első helyen adta át a váltót a 100 mell új olimpiai bajnokának, a 17 éves Lydia Jacobynak.

American swimmer Lydia Jacoby loses her glasses in Olympic mixed medley  relay

Amikor Jacoby beugrott a vízbe, az úszószeművege elmozdult és lecsúszott a szeméről, így aztán a fogai közé szorítva, szabad szemmel volt kénytelen leúszni a két hosszt. És hogy ezzel a malőrrel mennyi időt vesztett?

Egészen hihetetlen, de szinte semennyit: a 100 mell döntőjét 1:04.95-ös idővel nyerte, most pedig 1:05.09-et úszott szemüveg nélkül, még ezzel az idővel is olimpiai bajnok lett volna 100 mellen. A dél-afrikai Tatjana Schoenmaker 1:05.22-vel lett ezüstérmes ebben a számban.

(Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek