Bemutatta az interneten, ahogy házilag készített kis programja tömegesen, álnéven, viharsebesen tölti ki az internetes konzultációt – a kormány feljelenti

Megosztás

Ezzel a kis, magától összebarkácsolt programocskával bizonyítja be, mennyire teljesen felesleges az online konzultáció és mennyire rém egyszerű lehet ezt kormányzati oldalról is meghackelni. A hatalom természetesen máris tűrhetetlen informatikai támadásról beszél és feljelenti az etikus hackert.

Egy etikus hacker hétfőn élő videóban közvetítette, ahogy programja megállás nélkül, álnevekkel tölti ki a nemzeti konzultációt.

A kormány büntetőfeljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt – olvasható a kormany.hu oldalon hétfő este közzétett hírben.

A kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők – írták, hozzátéve, hogy a kormányzati szervek megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntetőfeljelentést is. A korábbi konzultációs honlapot ért támadás ügyében azóta vádemelésre is sor került.

Hétfőn élő YouTube-videóban közvetítette a Nerbot nevű etikus hacker, ahogy számítógépes programja megállás nélkül, tölti ki álnevekkel a jelenlegi, „a járvány utáni életről” szóló, kormányzati narratívákat visszhangozó nemzeti konzultációs íveket.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét – írták a kormányzati portálon. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek