Idén már nem a szlovák hokiligában indul a DVTK

Megosztás

A Jegesmedvék visszatérnek a magyar központú Extraligába a 2021-2022-es szezonban.

Hosszú tárgyalássorozat végén hivatalossá vált, hogy a DVTK Jegesmedvék nem a Tipos Extraligában kezdi meg a 2021/2022-es bajnoki szezont, hanem visszatér a magyar bázisú Erste Ligába – adta hírül a klubhonlap hétfő délután.

– Az előző évad lezárásakor véget ért az a hároméves megállapodás, amelynek keretében a csapatunk Európa egyik legnívósabb ligájában szerepelt – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke. – Egy nagyon intenzív és kihívásokkal teli három szezonon vagyunk túl. Sok szép sikert értünk el a jégkorongnak ezen magas szintjén és meggyőződésünk, hogy azok a magyar játékosok, akik részt vettek ebben a projektben jobb játékosokká váltak, ebből pedig a magyar jégkorong-válogatott is profitálhat a közeljövőben.

Egy hosszú, az egész nyarat felölelő tárgyalássorozat vette kezdetét annak érdekében, hogy folytatni tudják a szereplést, és továbbra is magas szinten tudják versenyeztetni a magyar játékosokat.

– A szándékaink ellenére nagyon sokáig elhúzódtak a tárgyalások, de az elmúlt három évünk helytállása kötelezett minket, hogy vállaljuk ezt a kockázatot. A Tipos Extraligában való szereplés a Magyar Jégkorong Szövetség kiemelt projektje is volt, a DVTK pedig mindent megtett annak érdekében, hogy ez a projekt folytatódjon. A Tipos Extraliga és az Erste Liga vezetőinek is meg kell tervezniük a következő szezon menetrendjét és lebonyolítását, így tovább már nem tarthattak a tárgyalások, döntést kellett hozni. Ezúton is köszönöm a tárgyalásokban résztvevők munkáját és rugalmasságát. Ezzel a döntéssel azonban az alapvető célunk nem változik, az idei évadban szeretnénk lerakni egy olyan fiatal, ambiciózus csapat alapjait, amely szép sikereket érhet el a jövőben és büszkévé teheti a miskolci jégkorong szurkolókat.

A csapat keretének kialakításáról, a félkészülési programról és egyéb más témákról a DVTK Jegesmedvék vezetése kedden bővebb tájékoztatást nyújt a szurkolók és a közvélemény felé. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek