Erőszakkal akarta visszavinni volt élettársát egykori otthonukba a borsodi férfi

Megosztás

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy nőt akarata ellenére, erőszakkal akart visszavinni korábbi lakóhelyére.

A vádirat szerint, a vádlott férfi 2020. november 10-én délután megjelent a sértett sárospataki lakásán és felszólította a fiatal nőt, hogy menjen vissza vele Megyaszóra, ahol a sértett korábban élettársi kapcsolatban élt a vádlott egyik ismerősével. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott a haját megragadta, majd a házból a hajánál fogva kihúzta a sértettet, a ház előtt álló személygépkocsiba ültette és annak ajtaját rázárta. A nő ekkor az autó másik oldalán lévő ajtót kinyitva kiszállt és megpróbált elmenekülni. A vádlott azonban utána ment, a sértettet a hajánál fogva visszarángatta a gépkocsihoz és abba akarata ellenére ismét be akarta ültetni, ezt azonban a sértett időközben helyszínre érkező rokonainak sikerült megakadályozniuk.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek