Ha esetleg nem tudtuk volna – Mészáros Lőrinc még a Covid-teszteken is igen sokat keresett

Megosztás

A Mészáros által is tulajdonolt cég beszállt a koronavírus-tesztelésbe és a fizetős üzletág miatt hirtelen egy év alatt az ötvenötszörösére (!) növelte profitját. Ismét egy érdekes véletlen.

Ötszörösére növelte bevételét, 55-szörösére a profitját tavaly a Fájdalom Ambulancia az előző évhez képest, miután beszállt a Covid-tesztelésbe – írja az Mfor.hu. A cég, aminek negyedrészt maga Mészáros Lőrinc a tulajdonosa a 2019-es 363 millió forint után 1,8 milliárdos bevételt, az előző évi 4,3 milliós nyereség után pedig 238 forintot könyvelt el 2020-ban.

A közel 240 milliós profitból 124,02 milliót fizettek ki osztalékként, a 24,7 százalékos tulajdona után 30,6 kaphatott Mészáros.

Az újság megjegyzi, hogy ehhez az is kellett, hogy a magyarok csak nagyon indokolt esetben, orvosi kérésre juthattak ingyen covid-teszthez, minden más esetben az államilag meghatározott 19500 forintot kellett kifizetniük érte. A tesztipar fel is virágzott, és mivel valószínűleg hamarosan érkezik a negyedik hullám, jó eséllyel továbbra is sok pénz ütheti többek közt Mészáros markát. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek