Tízmilliárdból készülhet el az Y-híd folytatása

Megosztás

Megépülhet az Y-híd folytatása, megszületett ugyanis az ezzel kapcsolatos politikai döntés, ami a meglévő úthálózatok kétszer kétsávra bővítéséről és új útszakaszok megépítéséről szól – jelentette be hétfőn délután Csöbör Katalin (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője és Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) vezérigazgató-helyettese, amiről a Minap is beszámolt. 

Amennyiben ez a folyamat sikerrel zárul, a bonyolult, sok egyeztetéssel járó tervezési munka 2022 tavaszán indulhat, a kivitelezési munkák pedig várhatóan 2025-ben kezdődhetnek meg. Csöbör Katalin kijelentette, a döntésnek és a majdan megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően gyökeresen megújul a keleti városrész, ami egyben számtalan gazdasági lehetőséget is teremt majd. 

A beruházás összköltségét több mint tízmilliárd forintra becsülik, de pontos összeget csak a végleges tervek birtokában lehet majd tudni. Ami biztos: az új projektelemek előkészítési fázisának költségeit teljes egészében biztosítja az állam

– Közölte Csöbör Katalin.

Kiemelt kép: Beregi László

Kapcsolódó cikkek