DiCaprio filmjét mutatják be Miskolcon, Karácsony Gergely is ott lesz – a téma a klímaválság

Megosztás

Leonardo DiCaprio az elmúlt években bejárta a világot, hogy Grönlandtól Indiáig a helyszínen nézze meg, milyen problémákat okoz a klímaváltozás. Filmjében azokat a helyeket is bemutatja, ahol az ember elképesztő mértékű környezeti károkat okoz, és utánajár annak is, hogyan lehetne, ha megállítani nem is, de legalább mérsékelni a klímaváltozást.

Az Oscar-díjas színész Özönvíz előtt (Before the Flood) címmel dokumentumfilmet is forgatott a tapasztalatairól, melyet most nyilvános, ingyenes vetítésen Miskolc természetért és a világ jövőjéért aggódó közönsége együtt tekinthet meg.

Karácsony Gergely, Magyarország legzöldebb politikusa, az LMP – Magyarország Zöld Pártja miniszterelnökjelöltje, Budapest első zöld főpolgármestere is ott lesz a pénteki miskolci filmvetítésen, hogy elmondja gondolatait a klímaválság és a környezetvédelem fontosságáról. Beszédet közvetlenül a vetítés előtt fogja megtartani.

Az időpont péntek este 20:00, a helyszín a Szinva Terasz (Miskolc, Szemere Bertalan u. 2, 3530), az eseményről pedig ide kattintva lehet tájékozódni!

Karácsony Gergelynek egyébként nem csak ez az egy programja lesz pénteken Miskolcon, 18:00-tól utcafórumon vesz részt – erre az Erzsébet téren kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek