Szanaszét lopta a strandolók cuccait egy tolvaj Mezőkövesden

Megosztás

Az őrizetlenül hagyott értékekre utazott igen nagy hatékonysággal. Mindent vitt, ami mozdítható és értékes, egy hétig tartott az ámokfutása.

Egy hét alatt hét bejelentés érkezett a rendőrségre a mezőkövesdi strandon pihenő családoktól, miszerint őrizetlenül hagyott holmijaiknak lába kelt. A tolvaj pénztárcákat, személyes iratokat, készpénzt, bankkártyákat és mobiltelefonokat lopott – írja a police.hu.

A rendőrök elfogták a lopásokért felelős 50 éves férfit, akitől az eljárás során két mobiltelefont és több személyes iratot is lefoglaltak, és már vissza is adtak jogos tulajdonosaiknak.

A STRANDON TÖRTÉNŐ ZAVARTALAN PIHENÉSHEZ A RENDŐRSÉG AZ ALÁBBIAKAT TANÁCSOLJA:

  • csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van,
  • ha elmennek úszni, fürdőzni ne hagyják őrizetlenül a táskákat, azokra felváltva vigyázzanak,
  • esetleg a szomszédos strandolókat kérjék meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni,
  • a pléd-széf nem véd, a fürdő területén lehetőség szerint a készpénzt, gépjármű indítókulcsot, okmányokat, illetve értékesebb vagyontárgyakat az értékmegőrzőben helyezzék el,
  • amennyiben gépjárművel érkeznek, az autót mindig zárják be, ablakait húzzák fel, abban látható helyen értékes dolgokat ne hagyjanak!

Kapcsolódó cikkek