Módosították a Kéktúra útvonalát, hogy az elkerülje a NER-hez köthető ingatlant

Megosztás


Az Átlátszó számolt be róla korábban, hogy egy balatonhenyei birtok építését a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője, Guller Zoltán kezdte el, majd egy akkor még ismeretlen tulajdonosi hátterű, Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealap lett az ingatlan fejlesztő projektcég tulajdonosa. Ezt követően az egykori pénzügyminiszter, Oszkó Péter cége, az Oxo Properties Holdings Kft. 2020-ban megvásárolta a Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt.-hez tartozó befektetési jegyeit, tehát az ő beruházásuk immáron az ingatlanegyüttes.

A szomszédos telkek hozzácsatolásával a telek az Átlátszó márciusi helyzetjelentése szerint majdnem duplájára bővült, így a főépület mellett már nyári-lak, és fürdőépület is van, és az épületek bővítésére a tulajdonos engedélyt is kért a Veszprém Megyei Kormányhivataltól. A jelek szerint nemcsak az építési hatóság tesz meg mindent azért, hogy a grandiózus építkezés a megfelelő ütemben és körülmények között haladjon előre:

Hadházy azt írja, hogy Balatonhenyén alaposan átírták az ország egyik legrégebbi túraútvonalát, ami ettől fogva „diszkréten elkerüli azt a grandiózus új kastélyt (plusz mulatópajtát, fürdőházat és tiszttartó házakat, mert ezek is épültek a kastély körül)”.

Nem véletlenül kanyargott erre a kéktúra útvonala, ugyanis az Átlátszó szerint egy világörökség-várományos természetvédelmi területről van szó.

Hadházy Ákos úgy reagált erre, hogy „az urakat és úrhölgyeket zavarná, ha a pórnép gyalogos turistaként sétálgatna az új kastély körül”.  

A Kéktúra honlapján ezzel szemben az optimálisabb túrázásra hivatkoznak.

Képek: Hadházy Ákos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek