Óriási beruházás jöhet Miskolcra – közel 2000 munkahellyel gazdagodhat a város

Megosztás

Nyolc hónapos kihagyás után június végén ismét ülésezett Miskolc város közgyűlése, az eseményen pedig több érdekes témát is szót ejtettek a képviselők. Elhangzott, hogy egy külföldi befektető már jelezte szándékát, mely szerint magas minőségű gyártómunkát végezne, sőt, a Déli Ipari Parkkal kapcsolatban már a tárgyalás utolsó fázisába léptek egy nagy befektetővel. Konkrét cégnevet nem árulhatttak el, de egy 120 millió eurós beruházásról van szó.

Az utóbbi időben két bejelentés is érkezett különböző miskolci nagyberuházásokról, az egyik egy tízmillárdos tétel a Xanga révén, míg a másiknál öt milliárdról lehetett hallani a Chervon kapcsán. Információink szerint azonban az említett projekt mindegyiket messze felülmúlja és kétezer munkahelyet biztosít majd a városban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály oldalára felkerült dokumentációban viszont már részleteket is találunk: a Rubin Newco 2021 Kft. tervezi féltengelyek és kardántengelyek gyártását az ipari parkban. Az előzetes vizsgálati eljárást már május 18-án megkérte a cég, a közlemény pedig arról is ír, hogy ez a beruházás nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőséggel bír.

A tervezett telephelytől 180 méterre lenne a legközelebbi lakott terület, a teljes kapacitás 100%-át pedig 2028-ra érné el a beruházás – a tervek szerint heti hét napban, napi 24 órában, tehát három műszakban folyna a munka, amelynek részét képezné többek között az alkatrészek összeszerelése, lakkozása, festése, hőkezelése, műszaki ellenőrzése, tárolása, csomagolása és a késztermék kiszállítása.

Az eljárás ügyintézési határideje 45 nap, ez éppen most hétvégén járt le.

Kapcsolódó cikkek