Egy vizsgálat szerint sokaknál semmilyen védelem nem alakult ki a kínai oltás után

Megosztás

Azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek – derült ki a Videoton dolgozóinak körében készült, önkéntes vizsgálatból, amelynek eredményeit a Portfolio ismertette.

Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója szerint a teszt eredménye alapján elmondható, hogy az összes vizsgált vakcina, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik elindította az antitestek termelést kortól függetlenül, a kínai Sinopharmot kivéve.

„A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint” – mondta a portálnak Sinkó, hozzátéve, nekik T-sejtes immunitás sem alakult ki. „Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem” – mondta Sinkó Ottó, hangsúlyozva, hogy a mérések alapján akinek nem volt antitestes védelme, annak T-sejtes immunitása sem volt.

Szerinte ha a Videotonban végzett vizsgálatokat kellően reprezentatívnak tekintik, akkor vélelmezhető, hogy a Sinopharmmal oltott 60 felettiek körében országosan is jelentős lehet a száma azoknak, akiknek nincs ellenanyaga és nincs T-sejtes immunitása sem.

Forrás: Portfolio.hu via HVG.hu

Related posts