Felgyújtotta a szúnyoghálót és betört a lakásba Ózdon

Megosztás

Az Ózdi Járásbíróság a letartóztatását rendelte el annak a férfinak, akivel szemben kifosztás és lopás miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. június 19-én hajnalban a sértett ózdi ingatlanához ment, annak egyik nyitott ablakán a szúnyoghálót öngyújtóval meggyújtotta, majd a keletkezett résen át bemászott a lakásba. Az alvó sértett mellett lévő 65.000.- forint értékű mobiltelefont magához vette és távozott a házból. Ezután a garázs lezárt ajtajáról a lakatot lefeszítette, bement az épületbe, ahonnan egy láncfűrészt próbált elvinni, miközben a házban tartózkodók a zajra felébredtek és tetten érték a férfit.

A gyanúsítottal szemben kifosztás bűntette és lopás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmények – tekintettel a vádlott korábbi büntetéseire is – akár 10 évet meghaladó tartamú szabadságvesztéssel is sújthatók. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – 2021. július 21-ig – elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek