„Ez a szív diadala” – kormánypárti és ellenzéki politikusok együtt örültek a magyar focisikernek

Megosztás

Mint arról beszámoltunk, szombaton a magyar válogatott 1-1-es döntetlen játszott a világbajnok franciákkal a foci-Eb második csoportkörében. A bravúrként felérő eredményre több politikus is reflektált, kezdve Orbán Viktor miniszterelnökkel:

Miskolc fideszes képviselője, Csöbör Katalin szerint a focisták büszkévé tették az országot:

Szijjártó Péter külügyminiszter finoman odaszúrt a Puskás Aréna telt házas meccseit kritizáló nyugati politikusoknak és médiumoknak is: „A héten több nyugat-európai médium (és politikus) is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy »egyes helyeken«️ teltházas stadionokban játsszák az EB-meccseket. Köszönjük szépen, értünk, vagyis az »egyes helyek«️-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat. Hajrá, magyarok!” – írta.

Posztolt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is:

De nemcsak kormánypárti, hanem ellenzéki politikusok is örültek az eredménynek. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és ellenzéki miniszterelnök-jelölt például így reagált:

Egy másik miniszterelnök-jelölt, a Momentum vezetője, Fekete-Győr András egyenesen életünk egyik legszebb fociélményének nevezte a mérkőzést, míg Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke csodáról írt, és külön méltatta Gulácsi Péter kapust:

További politikusi reakciók a Telex.hu gyűjtésében.

Kapcsolódó cikkek