Petíciót indítottak, hogy a müncheni stadion szivárványszínű legyen a magyar válogatott Eb-meccsén

Megosztás

Petíciót indítottak Németországban, hogy a müncheni Allianz Arénát szivárványos színekben világítsák ki a Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccsen június 23-án. A kezdeményezés elindítói ezzel szeretnék kifejezni nemtetszésüket a Magyarországon nemrég elfogadott, melegellenes törvény miatt – adta közzé magyarul is a hírt a HVG.

A petíció szövegében emlékeztetnek, hogy az eredetileg a pedofilellenesnek szánt törvényben megakadályozzák, hogy a 18 éven aluliak számára bemutassák a homoszexualitást, ami szerintük sérti az emberi jogokat és az információszabadságot.

A petíció aláírói felszólították az Allianz Arénát, hogy világítsa ki a stadiont, hogy így álljon ki a magyarországi LMBTQ-közösségek jogai, illetve az emberi jogok védelme mellett. A petíció elindítója szerint az foci-Eb tökéletes alkalom, hogy felhívják a figyelmet a problémákra.

Kedden fogadta el a parlament a törvénycsomagot, amely eredeti formájában arról szólt, hogy sokkal szigorúbban büntethetők lesznek a pedofilok, azonban elfogadása előtt a csomagba olyan részleteket is beletettek, amelyek alkalmasak a pedofília és a homoszexualitás összemosására. A törvény miatt a hétfőn és szerdán is tüntetést tartottak.

Kapcsolódó cikkek