Tízezren tüntetnek a Kossuth téren a homofóbtörvény ellen

Megosztás

Több ezren tüntetnek a Kossuth téren a homofóbtörvény ellen.


A tüntetésen felszólal többek között Szekeres Zsolt a Magyar Helsinki Bizottságtól, Lászlóffy Juli, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójának egyik alapítótagja, Erdős Erik Robi, a Prizma Transznemű Közösség szervezője. Pál Marci, #acsaladazcsalad, Szivárványcsaládokért Alapítvány tagja, Székely Kriszta, színházrendező, tanár, Dudits Luca a Háttér Társaság, és Vig Dávid, Amnesty International Magyarország munkatársai.

Szekeres Zsolt, az első felszólaló elmondta: a kollégium, ahol tizenévesen lakott, nem volt biztonságos hely egy meleg fiúnak.

Nincs hova hátrálniuk akkor, amikor a létezésüket propagandának, ártalmasnak, a megbocsáthatlan gyermekbántalmazással akarják egyenértékűvé tenni. “De ti, akik mögöttem erről beszéltek, tévedtek. Igen, a gyerekeket meg kell védeni, de tőletek kell megvédeni. Tőletek, akik beálltak a bántalmazók, a kiszolgáltatott, szorongó, magányos gyerekeket ütők és rúgók sorába. A bántalmazásotok pedig nem marad következmények nélkül. Azok a felnőttek, akik belőlük lesznek, az a következmény. Az ő életük a mi életünk. Kedves fideszesek! a gyereketek, testvéretek, unokátok élete, félelme, szégyene és elmenekülése, ez a következmény.

mondta.

Lászlóffy Juli, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójától elmondta: jó látni, hogy ennyien jöttek a tüntetésre, ugyanakkor szomorú, hogy pont azok nincsenek itt, akiknek hallania kellene ezeket a beszédeket.

Pszichológusként hiszem azt, hogy a kapcsolódás segít

– mondta. 

Kapcsolódó cikkek