Közös adománygyűjtő kampányt indítanak az ellenzéki pártok

Megosztás

Hogy az ellenzéki előválasztás átláthatóan, biztonságosan és igazságosan megvalósítható legyen, az ellenzéki pártok a magyar állampolgárokhoz fordulnak, hogy adományaikkal segítsék azt – tudatta az összefogásban résztvevő hat párt, vagyis a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd.

Az adománygyűjtő kampányban mind a hat párt közös arculattal vesz részt – írja a Telex. A lépésüket azzal indokolták, hogy az Állami Számvevőszék – az Európai Unióban példátlan módon – sokat vitatott büntetésekkel igyekezett ellehetetleníteni az elmúlt négy évben a munkájukat.

„A pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire, mivel úgy számolnak, hogy az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani. A tiltott pártfinanszírozás gyanújának elkerülése céljából ezért a pártok külön számlákon gyűjtik a támogatásokat” – írták.

Az adománygyűjtés 2021. június 10-én kezdődik és a miniszterelnök-jelölti választás második fordulójának végéig tart, ami október 23-ig lezajlik.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek