Nem nyomoz a NAV a kétes felcsúti tao-támogatások ügyében

Megosztás

Vadai Ágnes kérdését értékelte feljelentésként Polt Péter, most kiderült, hogy nem indul nyomozás.

Bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt a fejlelentést, amelyet Vadai Ágnes országgyűlési képviselő tett ismeretlen tettes ellen a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-támogatásai miatt

– írja a 444.hu.

A lap számolt be még márciusban arról, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség 2020 márciusában utólag hagyta jóvá a felcsúti fociakadémiának, hogy a 2017-19 évben benyújtott tao-programjára további 3,28 milliárd forint tao-támogatást használhasson fel.

A Demokratikus Koalíció képviselője Polt Péternek tett fel kérdést az ügyben, a legfőbb ügyész ezt értékelte feljelentésként. A laphoz eljutott NAV-határozat szerint Vadai Ágnes a feljelentéséhez – ami az írásbeli kérdés volt – „iratokat, adatokat nem bocsátott a nyomozó hatóság rendelkezésére, csupán a 444.hu weboldalon megjelent cikk alapján kérte az ügy kivizsgálását”.

A nyomozó hatóság a határozatban azt is leírta, hogy az általa kikért dokumentumok és a cikk alapján jutott arra, hogy nem történt költségvetési csalás.

Kapcsolódó cikkek