Trump: Ugye, hogy igazam volt? Laborszökevény ez a vírus

Megosztás

6-8 hónappal ezelőtt még csak összeesküvés-elméletnek gondolták a volt amerikai elnök véleményét, ám azóta a tudományos világ nagy része is erősen úgy gondolja, a koronavírus-járvány egy kínai laboratóriumból indult világot elsöprő útjára.

Kínának 10 000 milliárd dolláros kártérítést kellene fizetnie a koronavírus miatt – írta közleményében Donald Trump volt amerikai elnök.

A volt elnököt az ANI nevű indiai hírügynökség idézte, a közlemény Trump hivatalos oldalára még nem került fel. 

Most már mindenki, még az »ellenség« is elismeri, hogy Trumpnak igaza volt azzal kapcsolatban, hogy a kínai vírus a vuhani laboratóriumból származik

– írta az elnök.

Donald Trump már 2020 márciusában is direkt „kínai vírusként” emlegette a koronavírust, miközben azzal vádolta meg Kínát, hogy szándékosan okozott világjárványt.

Az elnök emellett arról is beszélt, hogy szerinte

KÍNÁNAK 10 BILLIÓ DOLLÁROS KÁRPÓTLÁST KELLENE FIZETNIE „AMERIKÁNAK ÉS A VILÁGNAK A HALÁLÉRT ÉS A PUSZTÍTÁSÉRT, AMIT OKOZTAK” – ÍRTA. 

A közleményben a volt elnök dr. Anthony Fauci amerikai járványügyi tanácsadó levelezéseire is bizonyítékként hivatkozott, melyet a napokban tették közzé. A szakértő egyébként ezzel kapcsolatban nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte a levelezését félreértelmezték.  (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek