Deutsch megvédené Magyarországot az “antidemokratikus” Európa Parlamenttől

Megosztás

A Fidesz ikonikus alakja szerint minden eljárás mögött a magyar baloldal áll és hazánkat meg kell védeni az antidemokratikus európai törekvésektől. Vélhetően Magyarországon tökéletes demokrácia lehet, amit meg kell védeni. Mi hogy érezzük?

Az Európai Parlament frakcióinak egy része kész perre menni az Európai Bizottsággal azért, mert utóbbi még mindig nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. A feltételrendszert ugyan elfogadták, de az EB az Európai Unió Bíróságának döntésére vár.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegáció-vezetője a Magyar Hírlap kérdésére úgy kommentálta az ügy jogi útra terelésének szándékát, hogy

az európai baloldal – a magyar baloldal képviselőinek élharcos közreműködésével – politikai rendőrséggé akarja változtatni az EP-t.

A politikus szerint az európai baloldal nem vitatkozni akar azokkal, akik eltérő álláspontot képviselnek, hanem jogi eszközökkel meg akarja büntetni a más véleményen lévőket.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy ez a magatartás fenyegeti a demokráciát:

a lehető leghatározottabban fellépünk az antidemokratikus törekvések ellen, meg fogjuk védeni a magyar, az európai emberek szabadságát.

A vitás ügyben pedig hangsúlyozta, az Európai Bizottság a jogszabályoknak megfelelően jár el, amikor az uniós bíróság döntésére vár, ahelyett hogy az EP baloldali többsége által elvárt módon politikailag ítélkezne.

(Index.hu)

Kapcsolódó cikkek