Borsodban járt Dobrev Klára: „Miskolc is erőt ad nekünk”

Megosztás

Pénteken nemcsak Egerban járt a DK miniszterelnök-jelöltje, ahol gázfegyvert rántottak elő, hanem Miskolcon is. A szervezők szerint több mint háromszáz szimpatizáns várta Diósgyőrben Dobrev Klárát, aki taps és hangos ováció közepette érkezett meg az Árpád utcai térre. A politikus az utcafórum előtt és után is hosszasan beszélgetett a helyiekkel, akik körülállták, szinte levegőt sem lehetett kapni köztük – tudósított az eseményről a Minap.hu.

Egészségügy, oktatás, családtámogatás – rengeteg téma előkerült a bő negyedórás beszédében, egyebek mellett a minimálnyugdíj és a családi pótlék összegének megemelését, a panelprogram újraindítását, kórházak felújítását, valamint „tisztességes tanári, orvosi, ápolói fizetéseket” vetített előre, ha miniszterelnök lesz. A jelenlegi kormányzati teljesítményt élesen kritizálta.

– Azt látjuk, hogy féket vesztve rohan a kormány, és nem arról szól a politikájuk, hogy a sokak Magyarországán az emberek jobban éljenek, hanem az urizáló kevesekről. Igazságot kell szolgáltatni, mert békét csak így lehet teremteni. Ehhez azonban vissza kell szerezni a magyar embereknek az ellopott állami vagyont – mutatott rá, de érdeklődésünkre kitért a kormányzati megvonásokkal ellehetetlenített ellenzéki önkormányzatok helyzetére is. – Ez csak még inkább arra ösztönöz, hogy el kell takarítani a mostani kormányt a magyar politikából. Ehhez pedig Miskolc is erőt ad nekünk.

Péntekre véglegessé vált: a DK a Borsod megyei I-es választókerületben beállt a jobbikos Szilágyi Szabolcs mögé, míg a II-esben Hegedűs Andreát indítja az előválasztáson, a Jobbik támogatásával.

További részletek a Minap.hu tudósításában.

Fotó: Dobrev Klára Facebook

Kapcsolódó cikkek