Hirtelen kitalálták, hogy védettségi igazolvány nélkül is bemehetünk a fizetős strandokra

Megosztás

Csak remélni tudjuk, hogy nem lett hirtelen megint fontosabb a profit a Balatonnál, mint az egészség. Eddig kizárólag arról beszéltek, hogy szinte mindenhova kelleni fog a plasztikkártya felmutatása a belépéshez.

A döntés értelmében a balatoni fizetős strandok szintén a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron, sőt a kötelező a távolságtartás sem kell betartani, azonban csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire.

Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni– nyilatkozta Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke, az ATV Híradójában.

Azonban sokakat megoszt a döntés. Akad olyan, aki örül, hogy legalább a strandokon nem kell felmutatni a kártyát, mások viszont aggódnak a tömeg miatt.

Minden nyáron tele vannak a balatoni strandok és az éttermek, nem tudom, hogy ez hogy lesz megoldható. Én biztos, hogy valamilyen igazoláshoz kötném a strand és az ott lévő éttermek látogatását is– mondta Magyarhoni Johanna a műsorban.

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, a legtöbb helyen pedig a felszolgálók nagy része már beoltatta magát. Zsolt, a Parti Zóna Pizzéria tulajdonosa például elmondta, hogy őket a különböző korlátozások csak annyiban érintik, hogy fertőtlenítő pontokat helyeznek majd ki. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek