Az ETO Akadémiához utazik osztályozóra a BAZ megyei bajnok Hidasnémeti

Megosztás

Magabiztos teljesítménnyel, 30 mérkőzésből 25-öt megnyerve, kettőt döntetlenre adva és hármat elveszítve, 82-16-os gólkülönbséggel, 77 megszerzett ponttal nyerte meg a BAZ megyei első osztályú labdarúgó bajnokságot a Hidasnémeti csapata. A HVSC Polgári Kft. együttese az utolsó fordulóban a sereghajtó Sárospatakot fogadta és győzte le 6-1-re, így végül négy pontos előnnyel előzte meg a kereken 100 rúgott gólig jutó Felsőzsolcát.

A keretben olyan neveket találunk, mint például a 68 NB I.-es mérkőzéssel rendelkező kameruni-magyar George Menougong, de rajta kívül is több külföldi játékost állítottak csatasorba – ott olt George Menougong, Roman Moroziouk, Jakub Novotny, Yves Simplice Mboussi, Tomas Martonak, vagy Ladislav Hirjak is. A házi gólkirály 12 találattal Balint Jozef lett, megelőzve a 11-ig jutó Menougongot.

A második helyezett Felsőzsolca mögött a Gesztelyi FC szerezte meg a bajnoki dobogó legalsó fokát, alig egy ponttal megelőzve a Bőcs KSC-t, a bajnokság mesterlövésze pedig a korábbi DVTK- és Mezőkövesd-játékos Potyka Attila lett 31 találattal.

A bajnoki cím eredményeként a Hidasnémeti osztályozót játszhat azért, hogy kilépjen az országos porondra és feljusson az NBIII-ba, ezért a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokot, az ETO Akadémiát kell legyőznie oda-visszavágós rendszerben – előbb idegenben, majd otthon léphet pályára a társaság.

Az első mérkőzést most vasárnap, június 6-án, 16:00-kor rendezik az ETO Stadionban.

fotó: XII. Hadosztály Hidasnémeti Facebook

Kapcsolódó cikkek