Milliárdos kormányzati támogatásokra és egyéb közpénz-problémákra derült fény Antall József fiánál – Ungár Péter is megkereste a Miniszterelnökséget

Megosztás

Antall József örökségének meggyalázásáról posztolt közösségi oldalán Ungár Péter, az LMP politikusa.

“Milliárdos kormányzati támogatások, luxusutazások, magáncélú kiadások költségelszámolása, színlelt szerződések, milliárdos PR-cikkek, többmilliós vezetői fizetések mellett munkavállalói bérkifizetés csúszások. Mindez közpénzből történik az Antall József Tudásközpontnál – ahogy az a Direkt36 oknyomozó cikkéből kiderül”

– sorolta a problémákat Ungár.

“Ezért tegnap hivatalos állásfoglalást kértem az ügyben a Miniszterelnökségtől, továbbá felkeresem Nógrádi György kuratóriumi elnököt is, hiszen szervezeti vezetőként kiemelt felelőssége van a kirobbant botrányban”

– tette hozzá.

Antall József néhai miniszterelnök kisebbik fia sokáig nehezen talált magának stabil egzisztenciát biztosító munkát. Az 1964-ben született Antall Péter a rendszerváltás éveiben sajtófotósként dolgozott, és csak 40 évesen szerzett diplomát. Évekig munkanélküli volt, majd apja pártja, az MDF révén kapott állást, előbb Dávid Ibolya miniszter titkárságán, később pedig a párt alapítványánál – írja a Direkt36.

Az elmúlt tíz évben azonban nagyot változott vele a világ. Ő vezeti az Antall József Tudásközpont (AJTK) nevű alapítványt, amelyet eddig több mint négymilliárd forinttal támogatott az Orbán-kormány az adófizetők pénzéből.

Kapcsolódó cikkek