Rongálás miatt ítélték el a lemosható festékkel készült “jachtparkoló” felirat miatt a momentumos fiatalokat

Megosztás


Rongálás miatt figyelmeztetésben részesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Szabálysértési Csoportja azt a négy Momentum TizenX-es fiatalt, akik tavaly augusztusban egy jachtparkolót festettek fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

A momentumosok ifjúsági szervezet Facebook-posztjában azt írják, Szijjártó Péter külügyminiszterenek kívántak segíteni, hogy mindig találjon parkolóhelyet. A párt akciójával Szijjártó Péter külügyminiszter tavaly nyári botrányára utal: a politikust Magyarország egyik leggazdagabb embere, Szíjj László Lady MRD névre hallgató luxusjachtján fotózták le augusztusban az Adriai-tengeren, miközben a Facebook-oldalán arról jelentek meg képek, hogy Budapesten dolgozik.

A párt január végén azt közölte, hogy határozatot kaptak, miszerint az eljárás alá vont fiatalokat figyelmeztetésben részesítik és kezdeményezték a fiatalkorú elkövetők gyámhivatali védelembe helyezését. Ezt nem fogadták el és tárgyalást kértek. A napokban egy két részletben tartott tárgyaláson első fokon elítélték őket, a korábbi végzést fenntartva.

A poszt szerint a fiatalok fellebbeznek az ítélet ellen, úgy vélik, nem követtek el bűncselekményt, mert a festék lemosható volt, állagsérelmet nem okozott az úttestben. Azt is hozzátették, hogy azoknál a tagjainknál is fenntartották az ítéletet, akik még részt sem vettek a cselekményben.

A bíróság szerint tehát ha valaki a helyszínen tartózkodik, esetleg készít két fotót, ő mindenképpen bűnsegéddé válik

– írták.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek