Elképesztő amatőr módon bukott le egy bűnbanda – amikor a túl sok pénz hoz bajt

Megosztás

A lakásban elrejtett, óriási mennyiségű készpénz nem volt éppen szerencsés választás.

Több mint 5 millió font készpénzt fedezett fel egy londoni lakásban a Fővárosi Rendőrség, miután egy bűnbanda „nem tudott vele mit kezdeni” – írta meg a Sky News.

A hatóságok hosszabb ideje vizsgálódtak fegyveres bűncselekményekkel és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyekben. A fulhami lakásban lévő, nagyjából 2 milliárd forintnyi összeget minden idők legnagyobb készpénzlefoglalásaként emlegette az angol lap.

Pénz az ágyneműtartóba rejtve, pénz mindenhol

A pénzkötegeket műanyag bevásárlótáskákba rejtve találták egy ágy alatt – derült ki a hatóságok nyilatkozatából. A rendőrség szerint a készpénzt azért rejtették el a lakásba, mert a bűnbanda „nem tudott vele mit kezdeni”, a járvány pedig tovább nehezítette azt, hogy megszabaduljanak tőle.

A banda amatőr módon bukott le: a rendőröknek feltűnt, amikor egyikük pénzzel megpakolva próbálta elhagyni a fulhami lakást, de alig bírta el a telepakolt táskákat.

Az üggyel összefüggésben három férfit ítélt börtönbüntetésre a bíróság: ketten három évet és négy, illetve kilenc hónapot kaptak, míg a harmadik elkövetőt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az egyik letöltendőre ítélt férfiről, Szergej Auzinsről kiderült, hogy pénzmosásban utazott – írja a CNN. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek